Ajankohtaista

Saarikan hyvinvointipisteessä liikuntaneuvontaa keskiviikkoisin klo 11-14

Liikuntaneuvonta on maksuton palvelu kaikille Saarijärveläisille, jotka liikkuvat terveytensä kannalta riittämättömästi ja joille liikunnan aloittaminen on vaikeaa tai jotka eivät ole löytäneet itselleen sopivaa liikuntamuotoa. Varaa aikasi maksuttomaan liikuntaneuvontaan soittamalla 040 7295 744 /Kati Kivelä

Saarikan terveydenhoitajan vastaanotto Säästökeskuksen tiloihin

Terveydenhoitajan vastaanotto siirtyi Valolasta Säästökeskuksen tiloihin apteekkia vastapäätä syyskuussa 2014. Terveydenhoitajan vastaanotto on avoinna ma-pe klo 8-10

Tarjottavat palvelut: terveydentilan seuranta (verenpaine, paino, BMI), korvien tarkistus, kuulokojeen patterit, ravitsemuksen ja liikkumisen ohjaus. Tukea elämäntapamuutoksiin. Apua lomakkeiden/hakemusten täyttämiseen. Ilman ajanvarausta.

Pääset tarkemmin tutustumaan palveluihin  Saarikan hyvinvointipiste >>

Lääkekorvausten vuotuinen omavastuuraja vuonna 2018

Asiakkaalla on oikeus lisäkorvaukseen, jos hänen maksamansa kustannukset korvatuista lääkkeistä, kliinisistä ravintovalmisteista ja perusvoiteista ylittävät 605,13 euroa vuonna 2018. Lääkekattoon lasketaan mukaan alkuomavastuu ja kaikki korvattavista lääkkeistä maksetut omavastuut.

Reseptin uusiminen

Sähköisen reseptin uusiminen on mahdollista kauttamme. Uusiminen tapahtuu 8 päivän sisällä uusimispyynnön jättämisestä.

Sähköisten lääkemääräysten tarkistaminen

Omakanta on sähköinen nettipalvelu, josta täysi-ikäinen näkee omat Reseptikeskukseen ja Potilastiedon arkistoon tallennetut tietonsa. Palvelusta voi tulostaa myös yhteenvedon sähköisistä resepteistään, uusia sähköisen reseptinsä ja kuitata informoinnin saaduksi.

Henkilökohtaisia terveystietoja voi tarkastella palvelun kautta, kun henkilölle on kirjoitettu sähköinen resepti tai hänen tietojaan on tallennettu Potilastiedon arkistoon. Molemmat palvelut tulevat käyttöön vaiheittain.

Sähköiset reseptit ja lääkeostot apteekista näkyvät Omakannassa 2,5 vuotta siitä päivästä, kun reseptit on kirjoitettu. Palvelussa ei näy paperi-, puhelin- tai faksireseptejä, koska niitä ei tallenneta Reseptikeskukseen.

Potilastiedon arkistoon tallennetut potilasasiakirjat sen sijaan näkyvät Omakannassa niin kauan, kuin niiden lakisääteinen säilytysaika edellyttää.

Palvelussa näytetään myös ennen täysi-ikäisyyttä kirjatut sähköiset reseptit ja potilasasiakirjat, mutta vasta sen jälkeen, kun henkilö on täyttänyt 18-vuotta.

Omakantaan kirjaudutaan omilla pankkitunnuksilla tai sähköisellä henkilökortilla (HST-kortti).

Omakantaan pääset tästä »

Avainapteekkien uutiskirje

Avainapteekkien uutiskirje lähetetään kerran kuussa sähköpostitse Avainapteekkien kanta-asiakkaille ja sen erikseen tilanneille. Kirje sisältää vinkkejä ketjun tarjouksista ja kilpailuista sekä uusinta terveystietoa ja hoito-ohjeita.

Uutiskirjeen saa tilattua apteekistamme kanta-asiakkaaksi liittymällä tai Avainapteekkien sivuilta

Siirry Avainapteekkien sivustolle »

Terveydeksi.fi uutisartikkelit

Siirry Terveydeksi.fi uutisartikkeli-sivulle »